آیا نیاز است که حتما روی تلفن همراه خود آنتی ویروس نصب کنیم؟
"آیا به یک برنامهی ضد ویروس برای آیفونم نیاز دارم؟ " این یکی از پرتکرارترین سوالات کاربران تلفنهای هوشمند است. برای پاسخ به این سوال تصمیم گرفتیم با یک متخصص امنیت سایبری مشورت کنیم. برای یافتن پاسخ این سوال، همراه ما باشید.
در ادامه، گفتگوهای مطرح شده طی ملاقات با مدیرعامل CyberDuo را خواهیدخواند. شرکتی که به مشاغل کوچک کمک میکند سیستم و شبکه خود را امن نگهداشته و از آنها در برایر تهدیدات هکرها، بدافزارها و ویروس ها محافظت کنند.
"هيچ دستگاه يا سيستم رايانهای غیرقابل هك نيست."
او میگوید که هزینه ی هک کردن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، به همین دلیل است که ما شاهد افزایش وقوع آن هستیم. این امر همچنین دلیلی است برای این که ما متن های ناخواسته ی زیادی را بر روی تلفن های هوشمند خود دریافت می کنیم که یکی از اصلی ترین راه ها، برای ورود افراد خرابکار به گوشی های ماست.این متن ها اطلاعات شخصی ما، نام کاربری، رمزهای ورود به سیستم و اطلاعات مالی مانند حساب بانکی و شماره کارت ما را هدف قرارمی دهند.
در ادامه توضیح داد: "هکرها یا مستقیما خودشان از این اطلاعات استفاده میکنند و یا آن را میفروشند."
اولین توصیه : روی پیوندها و لینک های تصادفی کلیک نکنید.
"این کار شما را به صفحه ی دیگری انتقال میدهد، شما صفحه ی دیگری و بعد از آن مجددا صفحه دیگری را باز میکنید که میتواند بسیار خطرناک باشد. "
او صراحتا اعلام میکند که کاربران باید احراز هویت دو مرحله ای را در حساب هایشان فعال کنند "بدون استثنا".
این بدان معناست که حتی اگر هکرها به رمز ورود شما دست پیداکنند، باز هم برای ورود به سیستم با مشکل روبرو خواهندشد چرا که به "فاکتور دوم" احراز هویت احتیاج دارند که یک شماره ی تصادفی است که توسط یک برنامه تولید میشود یا به شماره تلفن شما ارسال میگردد.
رمزهای پیام کوتاه راحت ترند اما امنیت کمتری دارند. بنابراین اگر میتوانید از یک برنامه ی احراز هویت مانند Authy ، Google Authenticator یا Microsoft Authenticator استفاده کنید.
همچنین در صورت امکان از اتصال به WiFiهای عمومی خودداری کنید. اگر مجبورید از یک شبکه ی باز استفاده کنید بهتر است از نرم افزار تغییر آیپی بهره ببرید. اگر با اطلاعات حساس مانند حساب بانکی خود سر و کار دارید، بهتر است به WiFi خانگی خود وصلشده و یا از دیتای تلفن همراه خود استفادهکنید.
حتی شارژ تلفن در محیط های عمومی میتواند شما را در معرض هک شدن به روش "juice jacking" قراردهد. توصیه میشود برای اتصال تلفن خود به این شارژرهای عمومی از یک دستگاه USB کوچک به نام مسدودکننده ی داده استفاده کنید که اجازه ی شارژشدن گوشی را میدهد اما انتقال داده را غیرفعال میکند. به این ترتیب هیچکس نمیتواند به صورت مخفیانه بدافزاری را بر روی تلفن شما نصب کند.
برای بهره مندی از حداکثر امنیت میتوانید گزینهای را در تنظیمات فعال کنید که بعد از تعداد مشخصی تلاش ناموفق برای واردکردن رمز عبور، تلفن شما را کاملا پاک کند. در iPhone این امکان در بخش تنظیمات> شناسه چهره و رمز عبور> پاک کردن داده ها قراردارد. در گوشی های سامسونگ آن را در بخش تنظیمات> صفحه قفل> تنظیمات قفل امن> تنظیم مجدد کارخانه خودکار پیدا خواهید کرد.
اگر این قابلیت را فعال کردید فقط مطمئن شوید که از اطلاعات داخل تلفن شما بطور مرتب نسخه ی پشتیبان تهیه میشود چرا که اگر شخصی رمز عبور را 10 (آیفون) یا 15 بار (سامسونگ) اشتباه وارد کند همه چیز پاک خواهدشد.
البته یادتان باشد که اگر فرزند کوچک دارید استفاده از این گزینه ممکن است مشکل آفرین باشد. چون می دانیم که بچه های کوچک به محض دستیابی به یک گوشی همراه، قطاری از تلاش های پی در پی برای واردکردن رمز عبور به صورت تصادفی را به راه خواهندانداخت و در صورت فعال بودن این ویژگی ممکناست به اشتباه تلفن شما را پاک کنند.
سرانجام ، پاسخ یکی از محبوبترین سوالاتی که بسیار پرسیده میشود: آیا به نرم افزار ضد ویروس در iPhone نیاز دارید؟ و پاسخ معلوم شد، احتمالا نه.
او توضیح داد: "اپل میزان قدرت و دسترسی هر برنامه را روی سیستم محدود میکند. آنها در قسمتهای جداگانهای قراردارند که باعث حفظ امنیت موبایل میگردد."
به عبارت دیگر برنامههای موجود در iPhone نمیتوانند با یکدیگر تعامل یا تداخل داشتهباشند. همچنین نمیتوانند مانند سیستم دسکتاپ کنترل همهچیز را به دست بگیرند. اگر بارگیری برنامهها را از طریق App Store خود اپل انجام میدهید، گوشی خود را Jailbreak نکردهاید و یا به هر نوعی برنامهها را به صورت جداگانهای بر روی تلفن خود نصب نمیکنید، به مشکلی بر نخواهیدخورد.
اما اگر از Android استفاده میکنید داستان کمی متفاوت است. سیستم عامل اندروید کمی متفاوت از iOS کار میکند و به همین دلیل کارشناسان امنیتی توصیه میکنند یک برنامهی ضد ویروس روی دستگاه اندروید خود نصب کنید.
مخلص کلام: هنگام نصب برنامهها از خارج از فروشگاههای رسمی مراقب باشید، احراز هویت دو مرحلهای را فعالکنید و روی پیوندهایی که از سمت ارسال کنندگان ناشناس دریافت میکنید کلیک نکنید. با انجام این کارها می توانید از بیشتر دردسرهای امنیتی جلوگیری کنید.